Karel İstanbul Yetkili Satıcı ve Servisi

IVR Sesli Yanıt Sistemleri ve Robot Operatörler

Bu 2 kavram aslında aynı işi yapıyor gibi algılansa da aslında birbirinden biraz farklıdır, bu fark özetle şudur,  IVR, aşağıdaki açıklamalarda da okuyacağınız üzere hem İnbount hemde Outbount olarak sizin müşteri listenize yapacağınız otomatik aramaları ve bu aradıklarınıza dilediğiniz anonsları okutup hatta dinleyen müşteriyi konuşma sonrasında eğer ister ise canlı bir MT ‘ye (Müşteri Temsilcisi) aktarabilmenizi sağlayan bir sistemdir.. Robot Operatör ise sadece Outbount yani gelen aramalarda kullanılan bir karşılama ve müşteriyi yönlendirmeye yarayan anons sistemidir. Örneğin firmanızı arayanlar şöyle karşılanacaktır, Merhaba Uzman Telekom’a Hoş Geldiniz aradığınız kişinin dahili numarasını biliyorsanız tuşlayınız bilmiyorsanız teknik servis için 1’i satış için 2’yi muhasebe için 3’ü tuşlayınız bilmiyorsanız operatöre bağlanmak için Lütfen bekleyiniz.. Bu anonsu dinledikten sonra müşteri kiminle görüşmek ister ise onu tuşladığında direk ilgili kişiye bağlanmaktadır.

IVR ne işe yarar nasıl çalışır ?

IVR’ın açılımı ‘’Interactive Voice Response’’ dir ve müşterinize yapacağınız aramalarda, etkileşimi otomatik hale getiren bir sistemdir. Önceden kaydetmiş olduğunuz sesli mesajların içerisine seçenekler eklemenizi sağlar. Müşterileriniz , telefon tuşlarını kullanarak bu seçeneklerden istediklerini seçerler. Sesli Mesaj servisinde olduğu gibi, sabit hatlara da gönderilebilir.

IVR sisteminde tek yapmanız gereken; hedef kitlenize uygun olarak bir şablon oluşturmaktır. Müşteriniz, kişisel bilgilerine ulaşabilir , işlem yaptırabilir veya direkt olarak, Çağrı yönlendirme fonksiyonu ile müşteri temsilcinize bağlanabilir. Çağrı yönlendirme ile; IVR şablonu içerisinde önceden belirleyeceğiniz bir tuş vasıtasıyla, mevcut aramayı istediğiniz numaraya yönlendirebilirsiniz. IVR hem müşterilerinizin hem de sizin iş akışınızı hızlandırır ve bilgi edinme sürenizi oldukça kısaltır.

Neden IVR ?

Pratiktir. İki etkili yöntem ile; yani sesli yönlendirme ve tuşlara atanmış seçeneklerin yardımıyla, müşterileriniz istediği içeriğe kolayca ulaşır. Menüler ve seçenekler arasında kaybolmadan yollarını kolayca bulurlar.

Kişiselleştirilebilir. Birden çok IVR şablonu yaratarak; farklı hedef kitle grupları için farklı mesajlar gönderebilirsiniz.

Zamandan tasarruf sağlar. Doğru hedef kitleye göndereceğiniz mesajlar, doğru yönlendirme ile; müşterinizin ve sizin zamanının harcanmasını engeller. Müşteriniz, içeriğe göre, işlemini operatöre bağlanmadan bile bitirebilir. Hem müşteriniz daha çabuk sürede size geri bildirim sağlar; hem de çağrı merkeziniz daha az meşgul olur.

IVR sistemini genelde kimler kullanır ?

·         Çağrı merkezleri

·         Bankalar, sigorta acenteleri gibi finansal konularda müşterileriyle etkileşime geçen kurumlar

·         Eğitim kurumları

·         Hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar

·         Danışmanlık hizmeti veren kuruluşlar

·         Belediye ve kamu kurumları

·         Kampanya ve indirim bilgilerini müşterilerine iletmek ve geri bildirim almak isteyen mağazalar gibi birçok sektörden firma, kurum ve kuruluş IVR servisinden faydalanabilir.

 

Dilediğiniz Metini Dilediğiniz Arka Fon Müziği ile Profesyonel Stüdyo Ortamında Seslendirip Santral Sisteminize Kurabiliriz.Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.

Örnek Bekletme Müzikleri Sesli Karşılama Robot Operatörleri için Tıklayınız

 

Teknolojiyi Takip Edin

Teknoloji ve iş dünyası gelişmelerini takip etmek için bizi takip edebilirsiniz. Aşağıdaki kutuya ePosta adresinizi yazarak aylık bültenimize kayıt olabilirsiniz.