Karel İstanbul Yetkili Satıcı ve Servisi

Çağrı Merkezi

1-      Çağrı Merkezi Benim bir şirketim var mevcut bir analog yapısıyla gelen telefonları zaten karşılıyorum fakat benim artık bir sisteme geçmem ve tüm telefon trafiğimi takip etmekle beraber bizi arayanları sistemdeki IVR menüleri vasıtasıyla yönlendirmek hatta onlara standart anonslar dinletip MT (müşteri temsilciler) ‘in iş yükünü hafifletmek veya mevcut aranacak müşteri listelerimi otomatik olarak sisteme yükleyip arattırmak, onlara gerekli anonsları dinletip gerekirse MT lerime düşürmek..vb gibi daha bir çok işlemleri yapmak istiyorum diyorsanız size sadece bunları yapacak bir sistemin kurulması gerekiyor o kadar. Bu konuya alakalı dilerseniz bizi arayabilirsiniz. Çağrı Merkezi konusunda bir çok Referanslarımız bulunmaktadır ve her kapasiteye göre Sistem kurulumları ve de bunların danışmanlıklarını yapmaktayız.

2-      Çağrı Merkezi Konusunda hiçbir bilginiz yoksa ve sıfırdan bir yer açmak istiyorum diyorsanız aşağıdaki bilgiler size yardımcı olacaktır..

Çağrı Merkezi Açmak

Kendi işinizi devam ettirirken bir taraftan da ek gelir elde edebileceğiniz en etkili yollarından biri çağrı merkezi işine başlamaktır. Çağrı merkezi işini evinizden idare edebileceğiniz gibi bir işyeri de kiralayabilirsiniz. Çağrı merkezi işini yönetmenin en basit yollarından biri evden çalışmaktır. Daha sonrasında yeterli sayıda çalışanı olan bir ofis açabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek kendi çağrı merkezi işinize nasıl başlayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Çağrı merkezi nasıl açılır?

1- İlk önce ne tür bir çağrı merkezi açmak istediğinize karar verin. Gelen çağrıları ve giden çağrıları cevaplayabilir,  tele pazarlama yapabilirsiniz veya internet erişimli hizmet verebilirsiniz. Seçeceğiniz çağrı merkezi türüne göre yapacağınız sözleşmeler de değişecektir.

2- İlgili resmi kurumlarla görüşerek çağrı merkezinizle ilgili yasal olarak neler yapmanız gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor. Gerekli olan bütün belgeleri tamamladıktan sonra ödemeleri yaptığınızdan da emin olun.

3- Açacağınız çağrı merkezi türüne uygun bir iş planı hazırlamanız gerekiyor. İş planı size uzun soluklu referans malzemesi sağlar. İş planının eksiksiz ve detaylı olması gerekir çünkü iş planı sayesinde finansal olarak neye ihtiyacınızın olduğunu öğrenirsiniz. Elinizin altında bir iş planının olması çaba sarf ettiğinizi gösterir ve sermayenizi güvence altına almış olursunuz..

4- Çağrı merkezi işini yönetmek için gerekli olan ekipmanlara yatırım yapmanız gerkiyor. Bilgisayarlar, ofis malzemeleri, telefonlar, kulaklıklar ve telefon hatları gibi ekipmanlar buna dahildir. Evinizden yürüteceğiniz tek kişilik operasyonun başlangıç maliyetleri de düşük olacaktır. Kendi kendinize bu işi yürütecekseniz işinizi görecek bir çağrı merkezi yazılımına ihtiyacınız olacaktır. Bu yazılım biraz pahalı olabilir.Çağrı merkezi işiniz için birden fazla telefon numarası kullanabilirsiniz. Birden fazla hat kullanmak için işleri büyütmeniz gerekebilir.

5- Dışarıdan kaynak sağlayarak müşteri kazanmak için işletmeler ve diğer çağrı merkezleri ile temas kurmanız gerekiyor. Her firmanın birbirinden farklı  gereksinimleri ve farklı ödeme ölçüleri olacaktır. İsteklerinize bağlı olarak idare edebileceğiniz ve para kazanabileceğiniz bir veya birden fazla firma seçebilirsiniz. Örnek, pronet satışı, kredi kartı satışı, borç tahsilat merkezi, su arıtma cihaz satışı Digittürk satışı..vb çok sayıda proje bulunmaktadır

İpuçları

Firmaların bazıları çağrı merkezi profesyonellerinin evden çalışmalarına izin verebiliyorlar böylece sizde bağımsız olarak kendi işinize başlayabilirsiniz ama bu tamamen bireysel ve ufak çapta bir iş olmuş olur

Uyarılar

Çağrı merkezi açmak oldukça streslidir. Bu strese katlanmayı göze almalısınız. Özellikle yapacağınız yatırım sizin yıllardır biriktirdiğiniz bir para olup ve son paranız olmamasına dikkat etmelisiniz.Bu konuda milyon TL lere batan çok sayıda kişi ve kurum vardır çok dikkatli olun bu iş uzaktan görüldüğü gibi değildir..

Çağrı merkezi açmak için azami gerekenler

Çağrı merkezi açmak için gerekli olabilecek belgeler

  1. Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi
  2. 2 adet fotoğraf
  3. Tapu fotokopisi.
  4. Yapı kullanma izni kağıdı.
  5. Kiralıksa kira mukavelesi aslı veya noter tasdikli sureti.
  6. Vergi levhası fotokopisi.
  7. İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi.
  8. Sigorta veya bağ kur belgesi ya da emeklilik cüzdanı fotokopisi.
  9. İşyerinde su abonesi kartlı sayaç takılacak
  10. Aynı adrese daha önce verilmiş açma ruhsatı varsa belediyeye geri iade edilecek.
  11. İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır raporu gelecek.
  12. Emniyete kimlik bildiriminde bulunduğuna dair kimlik bildirimi belgesi fotokopisi.
  13. İmza sirküleri,Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi (Şirket olması halinde )
  14. C.Savcılığından yeni tarihli sabıka kaydı

Not: Bu şartlar ve belgeler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve belediyeden belediyeye veya çalışacağınız kurumlara göre farklılık gösterebilmektedir. Kesin belgeler için lütfen ilgili belediye veya kurumlara başvurunuz.

Çağrı merkezi açma maliyeti

Çağrı merkezinizin kapasite, büyüklüğüne ve kullanılacak malzemelere göre bu maliyet oldukça farklılık gösterebilir. Örneğin 10 çalışanın bulunduğu bir çağrı merkezi açmak 40 bin TL’den başlamaktadır. Ancak yeterli sermayeniz yok ise çalışan sayısını azaltabilir hatta kendi başınıza dahi bu işe başlayabilirsiniz.

 

Hangi Konuda Teklif İstiyorsunuz ?  Hangi Ürüne İhtiyacınız Var ?

Bizi hemen arayın veya mail atın size en geç 1 saat içerisinde Fiyat Teklifinizi Gönderelim.

 

Genel Merkez İletişim Hattı                 : 0(212) 266 27 27

Fiyat Teklif Talebi E-posta                   satis@uzmantelekom.com

Teknik Servis Talebi E-posta               : servis@uzmantelekom.com

 

     SATIŞ VE SERVİS HİZMETİ VERDİĞİMİZ BAZI KONULAR                       

 

Teknolojiyi Takip Edin

Teknoloji ve iş dünyası gelişmelerini takip etmek için bizi takip edebilirsiniz. Aşağıdaki kutuya ePosta adresinizi yazarak aylık bültenimize kayıt olabilirsiniz.